Tarot en Astrologie

Tarot en astrologie

Buiten de diverse leggingen die je met de Tarot kunt doen, kun je de Tarotkaarten combineren met Astrologie. Zij staan in verbinding met elkaar. Dat zie je bijvoorbeeld al terug in de Elementen Vuur, Lucht, Aarde en Water. Deze zijn respectievelijk verbonden met de Staven, Zwaarden, Munten en Kelken. Ook heeft elk sterrenbeeld een kaart uit de Grote Arcana die bij hem hoort. Deze kaarten geven onder andere karaktereigenschappen weer maar ook hoe je met bepaalde zaken omgaat, of hoe je daar in staat. Daarnaast heeft iedereen aan de hand van zijn geboortedatum, en dus sterrenbeeld, een bijpassende persoonskaart. Deze is afhankelijk van leeftijd en vanaf een bepaalde leeftijd ook van je geslacht. Deze komen overeen met de Hofkaarten uit de kleine Arcana. Ook hier komen de eigenschappen horend bij jouw element, n.a.v. jouw sterrenbeeld, uit naar voren. Zowel je positieve eigenschappen als je valkuilen.

In de Astrologie kennen we 12 huizen. Deze huizen zijn bij de meesten minder bekend. Maar spelen zeker een rol. Ze geven informatie over hoe we geneigd zijn om ons te uiten met betrekking tot bepaalde levenssituaties en levensgebieden. De betekenis van ieder huis is gelijk aan één van de sterrenbeelden ofwel de tekens van de dierenriem. En elk huis maakt onderdeel uit van een bepaald principe van de dierenriem. Deze 12 huizen zijn de volgende: Het huis van het Zelf, het huis van Waarde, het huis van Communicatie, het huis van Gezin en Familie, het huis van Plezier, het huis van Gezondheid, het huis van de Partners, het huis van Transformatie en Reïncarnatie, het huis van Filosofie, het huis van Sociale Status, het huis van Vriendschappen en het huis van het Verlies van het Zelf. Door deze beiden zaken met elkaar te combineren, dus de Astrologie en de Tarot, kun je op basis hiervan een aantal leggingen doen. En, wat ik persoonlijk heel interessant vind, een geboortehoroscoop maken. Ik zal daarom wat verder in gaan op de mogelijkheden die ik hierin te bieden heb. Al deze readingen ontvang je in een Word-bestand

Geboortehoroscoop: Het moment waarop je geboren wordt, bepaalt hoe jij met bepaalde zaken omgaat, wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Dit komt door de stand van de diverse planeten in de verschillende sterrenbeelden. Deze bepalen welk sterrenbeeld in welk huis stond op het moment van jouw geboorte. Dit is jouw blauwdruk die je meekrijgt, deze blijft heel je leven hetzelfde en verandert niet. Aan de hand van jouw geboortedatum, tijd en plaats kan ik een overzicht maken van welke sterrenbeelden in welk huis stonden op het moment van jouw geboorte. Daar ga ik dan een verslag van maken wat dit te betekenen heeft voor jou. In dit verslag, van ongeveer 22 pagina’s, vindt je o.a. een tekening van jouw geboortehoroscoop, een overzicht van de sterrenbeelden die in de 12 huizen stonden op het moment van jouw geboorte, en wat dit voor jou te betekenen heeft. Dus wat zegt dat over jou m.b.t. hoe jij je uit of wat belangrijk is voor jou in de gebieden van deze 12 huizen. Dat zijn zowel je positieve kanten als wat je valkuilen zijn. Ook staat er in het verslag wat de eigenschappen zijn die bij jouw persoonlijke sterrenbeeld horen. En wat je levensles is. Dit verslag helpt je om inzicht te krijgen in jezelf, wat zijn je sterke en zwakke punten? Waarom reageer ik op bepaalde zaken anders dan andere? (dat heeft dan te maken met om welk huis en welk sterrenbeeld bij jou gaat het). Je leert jezelf beter begrijpen waarom je zo bent/doet, je zo uit, dat belangrijk voor je is. En het mooie is, dit is een reading/verslag die je hele leven geldig blijft. Want het is je blauwdruk, het verandert niet. Je kunt er dus regelmatig naar terug pakken. De prijs voor deze reading ligt hoger dan de andere readingen. Dat komt omdat er heel veel tijd in zit. Maar het is wel een reading die je hele leven meegaat, dus zeker de moeite waard. Hieronder plaats ik een filmpje met daarin een voorbeeld van het verslag, zodat je een idee hebt wat je ongeveer kunt verwachten.

Geboortehoroscoop verslag

Het Zonpatroon: Bij het Zonpatroon worden de kaarten in de 12 huizen gelegd, in een cirkel zoals de cirkel van de dierenriem is. Met in het midden je persoonskaart, de hofkaart die bij jouw sterrenbeeld hoort. Dit geeft een overzicht van hoe het op dit moment ervoor staat, wat er speelt of pas gespeelt heeft bij jou in de 12 huizen. Hoe jij met dingen omgaat nu of wat belangrijk is voor jou op dit moment. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in één van de huizen, met behulp van een gerichte vraag op dit gebied. Hier komt dan de situatie naar voren en wat er in verleden-heden-toekomst gespeeld heeft/ speelt wat op de situatie betrekking heeft. Dan worden alleen de kaarten in dat betreffende huis gelegd.
De Astrologische legging: Bij de Astrologische legging worden de kaarten in het zonpatroon gelegd, dat houdt in dat in elk huis een kaart komt te liggen en in het midden de persoonskaart. Deze kaarten worden dan geduid in het betreffende huis, dat is dan een combinatie van de uitleg van deze kaart met het karakter van dit huis. Zo kun je antwoord krijgen op een vraag waar je op dat moment mee zit. Ook al worden alle kaarten voor de huizen gelegd, worden ze niet perse allemaal gebruikt/geduid. Alleen de kaarten van de huizen die met jouw vraag te maken hebben worden gebruikt. Deze legging kan gebruikt worden als je twee verschillende vragen hebt. Maar ook zonder vraag, in dat geval worden wel alle kaarten geduid en krijg je als het ware een overzicht van wat er op dit moment speelt bij jou in de diverse huizen. Deze legging geeft dus aan hoe het op dit moment is of wat je zou moeten bereiken.
Het Toekomstpatroon: Bij dit patroon worden naast de persoonskaart, weer kaarten gelegd in elk huis. De interpretatie is in de kern hetzelfde alleen de invulling van de huizen net iets anders als bij de andere drie patronen. Maar wel in de basis van waar de huizen voor staan. Zo kun je zien wat je de aankomende periode kunt verwachten op de verschillende gebieden. Zoals werk, je persoonlijke ontwikkeling/groei, relaties.
Het Karma patroon:
Dit patroon kun je gebruiken als je wilt weten waarom je een bepaalde situatie, of iets in jezelf (telkens) tegen komt. Hierin wordt gekeken naar wat in het verleden speelde, wat de gedachten en gevoelens in het heden zijn, wat de toekomst kan brengen en natuurlijk een stuk over het karma (wat is de oorzaak van deze situatie, ofwel het karma, wat zijn de gevolgen hiervan en wat waren/zijn de mogelijkheden bij de oorzaak en het gevolg). Hierdoor krijg je een beeld waarom dit zo gelopen is of ontstaan is, wat je gedaan het, wat je had kunnen doen en wat je nu zou moeten doen. Dit kan soms best confronterend zijn. Maar het kan je ook inzichten geven en je daardoor vooruit helpen. Mits je ermee aan de slag gaat natuurlijk. Het karmapatroon is ook erg geschikt voor tweelingzielen om inzichten in je proces te krijgen, waarom iets telkens gebeurt bijvoorbeeld of juist uitblijft. Bij tweelingzielen speelt ook een vorm van karma een rol.

%d bloggers liken dit: