Chakrahealing

Wat zijn chakra’s?

Het Sanskriet woord chakra betekent wiel of cirkel, en een chakra is een soort energie-wiel, een plek waar de levensenergie in je lichaam als het ware rondwentelt. Ze zijn niet zichtbaar. Chakra’s worden ook wel de ‘poorten van de ziel’ genoemd. Ze vormen de verbinding tussen je lichaam en je gevoelsleven, zijn de brug tussen jou en de kosmos. Ze downloaden informatie die we nodig hebben om bewustzijn te ontwikkelen. Hierdoor kun je je ziel, wie je werkelijk bent, integreren in je dagelijks leven. Elk van de chakra’s bestrijkt een gebied van ons innerlijk leven en hoe sterker je lichaamsbewustzijn is, hoe soepeler de energie in en door je chakra’s kan stromen. Bij de meesten van ons zijn de chakra’s niet meer zo open als ze waren toen we geboren werden, want door moeilijke levenservaringen kunnen we uit zo’n gevoelscentrum wegtrekken en dan verkrampt het chakra. Als de chakra’s schoon, vrij en ontspannen zijn, kan de slang (de levensenergie die in het begin van je ontwikkeling opgekruld ligt rond de basis van je ruggengraat) zich totaal oprichten door alle knopen heen en uiteindelijk bereikt ze dan de top. Er stroomt altijd wel wat energie door onze chakra’s; van onder naar boven, en ook van boven naar onder. Hoe beter het stroomt, hoe lekkerder je in je vel zit. Daarom is het belangrijk om regelmatig je chakra’s te (laten) zuiveren en openen.
Ook kan het zijn dat bepaalde lichamelijke (en soms ook mentale of emotionele) klachten, voortkomen of beïnvloed worden door je chakra’s. Het kan zijn dat ze dus niet in balans zijn of te ver dicht zijn of juist te ver open. Of dat ze te snel of te langzaam draaien. Ook in dat geval kan een chakrahealing uitkomst brengen en de klachten verminderen en na meerdere behandelingen zelfs mogelijk verhelpen. Dit kan hand in hand gaan met magnetiseren. Lees voor meer informatie daar over op de pagina Magnetiseren. Klik daarvoor op de knop hieronder.

De 7 hoofdchakra’s

  • Muladhara ofwel wortelchakra. Het eerste chakra staat voor de aarde, en draagt warmte, passie, kracht, energie, verlangen en liefde in zich. Rood helpt je te aarden, je veilig en thuis te voelen. IK BEN.
  • Swadhisthana ofwel het sacraal chakra belichaamt het recht om te voelen en te scheppen, en het stuurt onze dromen en fantasieën aan. Het is verbonden met water en alles wat vloeibaar is. De kleur van het tweede chakra is vrolijke, actief, enthousiast, vriendelijk en creatief. Oranje kan helpen bij het uiten van gevoelens en om je creativiteit te laten stromen. En het is een sensuele kleur. IK VOEL.
  • Manipura ofwel het zonnevlechtchakra staat voor licht, energie, helderheid, intuïtie, nieuwsgierigheid en samenwerking. Hier, in het derde chakra, zit je zelfbewustzijn en je wilskracht, het vertrouwen dat je het recht hebt om te handelen in de wereld. Geel kan je opladen en het gevoel van overzicht en controle geven. IK DOE.
  • Anahata ofwel het hartchakra staat voor de verbinding tussen lichaam en geest, tussen laag en hoog, tussen jezelf en de ander. De kleur groen hoort bij je hartchakra, het vierde chakra, en dus bij liefde: voor jezelf, voor de mensen om je heen. Ook compassie, zelfvertrouwen, verlangen en vergeven horen bij groen: een kleur om innerlijke rust bij te vinden. IK HOUD VAN.
  • Vishuddha ofwel het keelchakra symboliseert communicatie, creativiteit, je innerlijke stem en helder contact. Dit vijfde chakra vertegenwoordigt het recht om de waarheid te spreken, jouw waarheid. De kleur helder blauw kan je helpen jezelf uit te drukken, letterlijk of creatief. Blauw kan een omgeving creëren waarin goed wordt geluisterd. IK SPREEK.
  • Ajna ofwel het derde oog chakra staat voor inzicht en wijsheid en speelt een grote rol bij de keuzes die je maakt in je leven. Het zesde chakra heeft te maken met heldere waarneming. Indigo is een fijne kleur in ruimtes waarin je naar je gevoel wilt luisteren. Het stimuleert het chakra tussen je ogen, je ‘derde oog’, waar je intuïtie zich bevindt. IK ZIE.
  • Sahasrara ofwel het kruinchakra is je verbinding met de wereld, zowel de fysieke als de geestelijke. Dit zevende chakra is je mystieke centrum en zorgt voor eenheid. De kleur paars stimuleert innerlijke wijsheid, aanwezig zijn in het hier en nu en met aandacht leven. IK WEET.

De behandeling

Wil jij jouw chakra’s laten zuiveren en openen zodat alles weer beter gaat stromen en je daardoor lekkerder in je vel zit? Of heb je last van één of meerdere chakra’s en wil je die helen en in balans brengen? Dan kan ik je daar bij helpen, door middel van een chakrahealing. Er zijn twee mogelijkheden, hier in de praktijk of op afstand.
Bij een behandeling in de praktijk lig je op de massagetafel en houd ik mijn handen boven de chakra’s door de energie die door mijn handen gaat, worden de chakra’s gezuiverd, geopend en in balans gebracht. Maar ook geheeld waar nodig. Een chakra behandeling duurt ca. 20 minuten, maar de energie/heling werkt nog langer door. Het kan zijn dat je tijdens de behandeling één en ander ervaart, maar het kan ook zijn dat je niets ervaart, dat wil niet zeggen dat het dan niet werkt. De healing doet zijn werk ook als jij er niks van merkt. Ook na de behandeling kan het zijn dat je bepaalde dingen ervaart of (veranderingen) opmerkt. Dit kan zijn op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied. Mocht je naar aanleiding daarvan vragen hebben, kun je altijd contact met me opnemen, dan kan ik op deze vragen ingaan.

De tweede mogelijkheid is een chakrahealing op afstand. We spreken van tevoren een tijd af waarop ik de heling stuur. Op het afgesproken tijdstip zorg je dat je op een rustige plek zit of ligt, wat jij zelf het fijnste vindt. Je kunt eventueel rustgevende muziek aanzetten om je te helpen ontspannen.
Je stelt je open voor mij en de energie die ik stuur. Hoe meer ontspannen je bent, hoe beter dat dat zal lukken. Vandaar ook de ontspannende muziek. Ik heb wel een foto van je nodig, zodat ik me beter op jou af kan stemmen voor en tijdens de behandeling. Deze behandeling duurt ca. 25 minuten (i.v.m. het afstemmen).
Verder geldt hetzelfde als bij de behandeling in de praktijk qua ervaringen tijdens en na de behandeling, en ook het doorwerken van de energie zodra ik gestopt ben met sturen. Na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken, dat is i.v.m. de afvalstoffen die vrijkomen. Zo kunnen deze goed afgevoerd worden.

In sommige gevallen kan het beter of zelfs nodig zijn om meerdere behandelingen in een (korte) periode te doen. Dat is afhankelijk van de klachten en hoe lang het al speelt. Dit geldt zowel voor de behandeling in de praktijk als op afstand. Ook is dan een combinatie van beiden mogelijk. Bijvoorbeeld de eerste behandeling in de praktijk en de overige op afstand. Wil je een afspraak maken voor een chakrahealing? Neem dan contact op om een afspraak te maken.

%d bloggers liken dit: