Edelstenen therapie

Edelstenen als therapie

Edelstenen zijn meer dan alleen mooi om naar te kijken. We kunnen ze op meerdere manieren inzetten en zijn niet alleen mooi om te zien. Hoewel niet elke steen perse mooi is om te zien. We kunnen ze gebruiken ter ondersteuning bij kwalen, maar ook op psychisch, emotioneel en spiritueel gebied. Je kunt ze gebruiken ter bescherming tegen energie van anderen als je daar gevoelig voor bent.  Je kunt er edelstenenwater van maken zodat het weer op een andere manier, van binnenuit werkt. En je kunt er grids van maken ter bekrachtiging van datgene wat je nodig hebt, waar je om wil vragen. Je kunt ze gebruiken bij het mediteren. En weer anderen helpen je om beter te aarden. Ook kun je er healingen mee doen. Momenteel bied ik nog maar één healing aan met edelstenen.  Maar ik hoop in de toekomst nog anderen toe te kunnen voegen zoals het rozenkwarts bad. Daar heb je echter nogal wat grote ruwe exemplaren voor nodig, maar het is zeker een heerlijke ervaring. Vandaar dat ik deze in de toekomst wel toe wil gaan voegen. Voor nu bied ik de chakra healing met edelstenen aan. Later kom ik hier nog op terug. Eerst wil ik jullie wat meer vertellen over edelstenen, wat algemene kennis. 

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen of kristallen zijn al heel lang bekend bij de mensen vanwege hun geneeskrachtige energie. Zelfs heel vroeger wisten ze dus al dat edelstenen kunnen helpen (bij) genezen. Ze zijn miljoenen jaren geleden ontstaan in de aardkorst. Door de combinatie van mineralen in de grond en allerlei grondstoffen als zand en steenkool, zijn door de warmte van vulkanen en de druk van het schuiven van aardlagen edelstenen ontstaan. De massieve druk en warmte persen als het ware mineralen samen tot een klomp en als deze miljoenen jaren rijpen en ontwikkelen, zie je een edelsteen vormen. Vaak lijkt het in het begin een simpele steen, maar als je de randen weghakt of de steen doormidden hakt, komt daar de klomp tevoorschijn. Door de steen te bewerken, te polijsten en in vorm te freezen, ontstaat er een prachtig sieraad of knuffelsteen. Edelstenen bevatten dus een hoog gehalte aan mineralen. Dat is vaak te zien aan het uiterlijk van de stenen. Een magnetiet glinstert door het ijzergehalte bijvoorbeeld en het heldergroen van een turkoois komt door het gehalte koper. De combinatie van de mineralen en de energie die de edelstenen uitstralen, maken het tot een unieke combinatie. Door het dragen van een edelsteen komen de energie en de mineralen in contact met de huid en die geeft het via de poriën af aan het lichaam. Een subtiele energie geeft een stabilisatie aan het energieveld van jouw lichaam en hierdoor brengt het chakra’s in evenwicht en geeft je kracht of bescherming in het dagelijks leven.

Edelstenen en gezondheid

Doordat edelstenen diverse mineralen bevatten en deze energie uitstralen, kunnen edelstenen je ondersteunen in je gezondheid en energie. Het dragen van een edelsteen kan op verschillende manieren. Je kunt er één dragen om je als of als een ander sieraad zoals een armband, ring of oorbellen. Het meest worden ze als sieraad gedragen in de vorm van een ketting of armband. Verder kun je ze ook als trommelsteen (knuffelstenen) in je zak dragen, en vrouwen doen ze ook wel in hun bh. Edelstenen bevorderen je gezondheid, behalve dat je ze als EHBO in kunt zetten, kun je ook preventief of met andere klachten aan de slag door ze te gebruiken als edelsteenelixer. Een elixer is een mengsel van edelstenen. Natuurlijk kennen velen wel elixers van kruiden of bloesems (Bach Bloesem), maar met edelstenen is dit dus ook mogelijk. Edelsteenwater is minder sterk dan de elixers/remedies met kruiden of bloesem. Je hoeft hier dus niet maar een paar druppels van te pakken, wat bij de kruiden en bloesem wel het geval is. Ze kunnen oraal en uitwendig op het lichaam worden toegepast. Wat is het dat water zo bijzonder maakt en geschikt voor een vorm van edelstenen therapie? Wetenschappers hebben vastgesteld dat water een geheugen heeft en eigenlijk ons oergeheugen is (ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water). Watermoleculen kunnen veranderen onder invloed van energieën. Dus de trilling van edelstenen kunnen de watermoleculen veranderen en een positieve invloed hebben op ons, de mens. Dr. Mazaru Emoto heeft aangetoond, door middel van foto’s te maken van behandeld water, dat de kristallen in het water veranderen. Ook met Kirlian-fotografie is aangetoond dat water van edelstenen een positieve werking hebben op het menselijk lichaam. Ook het maanlicht, van de Volle Maan vooral, of zonlicht hebben invloed op water en kunnen de kracht van edelstenenwater versterken. Gezond water met veel energie is dan ook een superfood bron en vol genezing! Let wel op! Niet alle stenen zijn geschikt om edelstenenwater mee te maken. Sommige stenen kunnen niet tegen water en sommige zijn giftig, deze mag je dus niet rechtstreeks in het water doen wat je op wilt drinken. Hiervoor moet je een andere methode toepassen! Wil je meer informatie over welke stenen geschikt zijn voor edelstenen water en waarvoor je water van edelstenen kunt maken, voor welke klachten of ter ondersteuning of preventie van je gezondheid? Of wil je weten hoe je op de indirecte manier edelstenen water kunt maken? Neem dan even contact met me op en ik ga voor je op zoek en geef je de benodigde informatie.

Edelstenen consult

Zoals ik al aangaf is er veel mogelijk met edelstenen en wat ze voor je kunnen doen. Maar er zijn er zoveel, hoe weet je nu welke edelsteen het beste bij je past, of welke je kunt gebruiken voor jouw klachten of om te mediteren, te aarden of ter ondersteuning van de energie en daarmee de sfeer in je huis (huiskamer, slaapkamer etc.), op je werk of in je praktijk, om jezelf te beschermen of meer in je kracht te zetten? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt een steen kiezen op basis van welke steen je aantrekt als je in een edelstenenwinkel of op een beurs bent ( of op de site waar je op zoek gaat). Vaak voel je zelf eigenlijk wel intuïtief wat je nodig hebt. Als je daarna de werking hoort/leest van de steen die je getrokken heeft, je het meest aansprak, dan zul je begrijpen waarom je naar deze toe getrokken werd. Maar soms ben je op zoek naar een steen speciaal gericht op gezondheidszaken, of om je te helpen bij je groei, of om zaken los te laten, ook op emotioneel en spiritueel gebied doen edelstenen het nodige (ondersteunende) werk. In dit geval kan een edelstenen consult uitkomst bieden. Ik heb verschillende manieren om uit te zoeken welke steen het beste bij je past op dit moment, wat je nodig hebt of wat jou de gezochte ondersteuning biedt. Zoals je op de foto’s bovenaan de pagina kunt zien, heb ik zelf ook al heel wat stenen in mijn bezit inmiddels (niet alle stenen staan op deze foto’s). En je kunt zo bijvoorbeeld voelen wat een steen met jou doet, wat je voelt als je hem vast hebt, er een korte meditatie op doen om te voelen wat de steen je wil brengen. Daarnaast kan ik eventueel samen met je op zoek gaan in mijn boeken en overzicht van de gevolgde cursus welke steen geschikt voor je zou zijn. Daar kunnen er meer dan 1 uit komen, en dan kun je daaruit of op je gevoel kiezen of we kunnen met de pendel kijken welke steen het beste voor jou geschikt is. Ook kunnen we meteen gaan kijken met behulp van pendeldiagrammen welke steen jij op dit moment kunt gebruiken. Zo zie je dat er veel mogelijk is om uit te vinden welke steen voor jou het meest geschikt is. Voor de tarieven, evenals voor die van de healingen kun je op onderstaande knop klikken om zo de pagina Tarieven te openen.

Chakra healing met edelstenen

Naast een consult over welke edelstenen je het beste kunt gebruiken en waarvoor etc. kun je ook een afspraak maken voor een chakra healing met edelstenen. Hier worden de chakra’s in balans gebracht met behulp van edelstenen die bij de verschillende chakra’s horen en deze ondersteunen. Dit kan met edelstenen maar ook met orgonites waar stukjes edelsteen in zitten, ook weer passend bij de chakra’s. Bij de laatste is er een mogelijkheid om de behandeling te ondersteunen met Reiki of een energetische chakra healing. Momenteel bied ik alleen nog de behandeling met de orgonites aan, al of niet ondersteunt met Reiki/chakra healing. Omdat deze laatste wat langer duurt en wat extra’s biedt, is deze iets duurder dan die zonder energetische ondersteuning. Voor meer informatie over de chakra’s en wat deze doen en waarom je baat kunt hebben bij een chakrahealing, kun je terecht op de pagina Chakrahealing. Als je op de knop hieronder klikt, opent deze pagina in een nieuw tabblad.

Hoe gaat een chakra healing met edelstenen in zijn werk?
Tijdens de behandeling lig je volledig gekleed op de behandeltafel. Als eerste ga ik de chakra’s uitpendelen. Dat wil zeggen dat ik m.b.v. de pendel ga kijken hoe ze draaien. Daarna plaats ik de orgonites op het bijbehorende chakra en vervolgens plaats ik nog twee edelstenen die de behandeling en chakra’s op hun eigen manier ondersteunen. Dan leg ik een deken over je heen, zodat je het niet koud krijgt tijdens de behandeling door het stil liggen. Ik zet rustgevende muziek op en trek me vervolgens terug, zodat jij in alle rust van de behandeling kunt genieten. Na een half uur is de behandeling afgelopen en ga ik nadat ik alles verwijderd heb, de chakra’s weer uitpendelen om te kijken hoe ze nu draaien. De ervaringen tijdens de behandeling zijn voor iedere persoon weer anders. Dit komt ook doordat bij iedereen wat anders nodig is, bij de een gaat het meer om het hartchakra bijvoorbeeld en bij een ander om de kruin, etc. Ook combinaties zijn mogelijk en daarom zijn er veel verschillen. En dan speelt ook nog een rol hoe goed jij energie aanvoelt. Sommige ervaren alleen maar de rust die het geeft. Maar de werking van de edelstenen werkt ook als je het niet voelt wel door. Je kunt ook later merken dat je bepaalde zaken nu anders ervaart of daar anders mee omgaat, omdat je chakra’s (meer) in balans zijn. Soms kun je ook lichamelijke effecten ervaren na de behandeling, minder pijn bijvoorbeeld of dat je beter in je energie zit. Er zijn zoveel mogelijkheden en omdat iedere persoon anders is en met andere zaken te maken heeft, is ook iedere ervaring anders en persoonlijk. Hoewel er wel overeenkomsten mogelijk zijn.

Dan is er naast deze behandeling nog de mogelijkheid om de edelstenen healing te ondersteunen met energie in de vorm van Reiki of een energetische chakra behandeling. Omdat de orgonites gevuld zijn met kleine stukjes edelstenen, zijn er ruimtes tussen de steentjes. Hierdoor is het mogelijk om door die ruimtes heen energie te sturen. Als je echt alleen edelstenen gebruikt is dat niet mogelijk omdat de steen de energie tegenhoudt. Bij deze behandeling gaat het hetzelfde als bij de behandeling zonder energetische healing erbij. Behalve dat ik na het plaatsen van de orgonites en twee edelstenen per chakra een minuut of 2/3 energie stuur naar het chakra. Het kan dus zijn dat je op zo’n moment het betreffende chakra en bijbehorende gebied meer voelt dan de andere chakra’s en gebieden. De energie die ik stuur werkt ook altijd nog even wat langer door. Dus als ik naar een volgend chakra ga, kun je nog steeds het vorige chakra sterker voelen dan de chakra’s die geen energie krijgen of juist hebben gekregen. Als ik alle chakra’s gehad heb, dan leg ik de deken over je heen en trek ik me weer terug om je nog even in alle rust van de rest van de behandeling te laten genieten. Bij deze behandeling kun je meer effect ervaren dan de behandeling zonder energetische healing, dit omdat de energie de werking van de orgonites versterkt en op zijn eigen manier het nodige werk aan de chakra’s zal doen.

De chakrastenen (orgonites), gemaakt door Doortje
%d bloggers liken dit: